Benoeming directeur-generaal bij het ministerie van OCW

De ministerraad heeft besloten de heer drs. J.H. (Hans) Schutte voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De voordracht wordt gedaan door minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister van Bijsterveldt van OCW. De benoeming gaat in op 1 september 2012.

De heer Schutte (46) is sinds 2007 voorzitter van het College van Bestuur bij het ROC van Twente. Daarvoor had hij diezelfde functie bij het ROC Nijmegen en was hij onder andere lid van het College van Bestuur bij het ROC van Amsterdam en plaatsvervangend directeur van het Centraal Bureau bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. De heer Schutte studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente in combinatie met bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij volgt de heer Roborgh op, die per 1 juli 2012 met pensioen gaat.

De benoeming van de heer Schutte is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.