Zoekspecialisten genie vinden wapens en springstof

Het Advanced Search Team (AST) van de Koninklijke Landmacht, heeft gisteren een aantal wapens, munitie en explosieve stof aangetroffen in een woning. Dat gebeurde op verzoek van de politie bij het onderzoek naar een criminele groepering uit Oss.

Het team onderzocht een perceel grond van een woning in Teeffelen en de directe omgeving. Daarbij had het de beschikking over geavanceerd gereedschap waarmee in de bodem en door muren en objecten kan worden gekeken.

Grote rechercheactie

Woensdag 27 juni werd door de politie bij de betreffende woning al een tas gevonden, waarin enkele automatische wapens, een pistool, munitie en een aantal ontstekers zaten. De politie had tijdens een grote rechercheactie het perceel van dit huis al eerder onderzocht, maar de vondst van de wapens was aanleiding om nogmaals te zoeken. Daarbij werd de hulp van de specialisten van de landmacht ingeroepen.

Aanhoudingen

De recherche van het district Maasland startte medio april 2012 een onderzoek naar een groepering rondom 2 broers uit Teeffelen. Uit andere onderzoeken bleek dat de kennelijke leden van deze groep zich in wisselende samenstelling vermoedelijk op grote schaal bezig hielden met drugs- en mensenhandel. In het onderzoek werden totaal 12 verdachten aangehouden, waarvan er nu nog 10 vastzitten.

Het AST bestaat uit genisten van de landmacht.