Opdracht restauratie Jachthuis Sint Hubertus gegund

De Rijksgebouwendienst heeft Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V. uit Vught geselecteerd voor de restauratie van Jachthuis Sint Hubertus in Hoenderloo. Aannemingsbedrijf Nico de Bont heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een economisch meest voordelige inschrijving gedaan.

Restauratie

De eerste fase van de restauratiewerkzaamheden start in september 2012 en loopt tot juni 2013, de tweede fase loopt van september 2013 tot april 2014. Tijdens de eerste fase is het jachthuis gesloten voor het publiek.

Jachthuis

Jachthuis Sint Hubertus, gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, werd gebouwd in de jaren 1914-1920. Het echtpaar Anton en Hèlene Kröller-Müller gaf architect H.P. Berlage de opdracht voor het ontwerpen van een jachthuis dat als buitenverblijf dienst zou gaan doen. Het gebouw geldt als één van de topmonumenten van Nederland.

Rondleidingen

Gedurende de eerste fase van de restauratie, van september 2012 tot en met juni 2013, zijn er geen rondleidingen in het jachthuis mogelijk. Wel worden rondleidingen rondom Jachthuis Sint Hubertus georganiseerd. In de presentatieruimte van het tijdelijke theehuis is informatie over het jachthuis en de restauratie te vinden.

Vanaf juli 2013 is Jachthuis Sint Hubertus weer geopend voor het publiek en worden de rondleidingen in het jachthuis hervat.