Benoeming burgemeesters in Smallingerland, Helmond en Middelburg

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om de heer drs. T. (Tjeerd) van Bekkum voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Smallingerland, mevrouw P.J.M.G. (Elly) Blanksma-van den Heuvel tot burgemeester van Helmond en de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann tot burgemeester van Middelburg. 

De heer Van Bekkum (45 jaar, VVD) is sinds september 2005 burgemeester van de gemeente Marum. Daarvoor was hij onder meer wethouder van de gemeente Berkel en Rodenrijs en politiek adviseur van de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw drs. J.M. de Vries. Van Bekkum is opvolger van drs. R.P. Middel (PvdA) die per 1 december 2011 is benoemd tot dijkgraaf van het Waterschap Noorderzijlvest. De benoeming gaat in per 13 september 2012.

Mevrouw Blanksma-van den Heuvel (52 jaar, CDA) is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Zij volgt drs. A.A.M. Jacobs (CDA) op die met ingang van 1 november 2012 met FPU gaat. De benoeming gaat in per 1 november 2012.

De heer Bergmann (46 jaar, VVD) is sinds 1 november 2005 burgemeester van de gemeente Albrandswaard. Hij volgt mr. J.M. Schouwenaar (VVD) op die met ingang van 1 mei 2012 met FPU is gegaan. De benoeming gaat in per 27 augustus 2012.