Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van SZW

De ministerraad heeft besloten de heer drs. A.H.C. (Ton) Annink voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

De voordracht wordt gedaan door minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming gaat in per 1 oktober 2012.

De heer Annink (59) is momenteel secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. Daarvoor was hij onder meer directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en plaatsvervangend directeur-generaal van de Volksgezondheid bij het voormalige ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Annink volgt de heer De Leeuw op die per 1 september 2012 ABD TOP Consultant wordt, een deeltijdfunctie die hij gaat vervullen naast zijn voorzitterschap van het College toelating gewas¬beschermings¬middelen en biociden.

De benoeming van de heer Annink is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.