Opstelten opent internationaal congres forensische wetenschappen

Minister Opstelten heeft op 20 augustus in Den Haag het zesde European Academy of Forensic Science (EAFS) 2012 congres geopend. Het internationale congres is dit jaar georganiseerd door het Nederlands Forensisch Instituut.

Tijdens EAFS2012 ontmoeten forensische wetenschappers uit alle werelddelen elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen rond actuele thema’s. Dit gebeurt onder andere door middel van lezingen, workshops, demonstraties en discussies.

Koningin Beatrix woont vrijdagochtend 24 augustus de afsluiting bij van EAFS2012. De Koningin is onder andere aanwezig bij de lezing van dr. J. Tettey, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), over noodzakelijke samenwerking en communicatie binnen de internationale forensische gemeenschap

De driejaarlijkse conferentie vindt plaats onder auspiciën van het European Network of Forensic Science Institutes.