Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten opent landelijke sportdag cliënten opvang

Woensdag 22 augustus 2012 opende staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten de landelijke sport- en beweegdag op Papendal voor cliënten uit de opvang. Zo’n 1100 mensen hebben meegedaan aan sporten als schermen, boogschieten, mountainbiken, kickboksen, voetbal, volleybal, softbal en golf. Federatie Opvang organiseerde de dag.

Vanuit de social media tent van de sportdag twitterde de staatssecretaris: “1100 sporters uit de opvang doen hier op #Papendal mee. Mannen vrouwen helden, grappenmakers, dromers, doorzetters. Ik gun ze allemaal goud!”

Foto: Roderik Rotting

De staatssecretaris kon veel sporters persoonlijk ontmoeten en praten over hun ervaringen. Zij kreeg onder andere de kans om de hand te schudden van voormalig tophonkballer Jacky Jacoba, speler van de Nederlandse honkbalteams die in de jaren tachtig twee maal Europees kampioen zijn geworden. Hij promootte honkbal op de sportdag.

Foto: Roderik Rotting

Bij het schermen ontmoette zij Marcel Ros die vertelde wat sport en beweging voor hem heeft betekend in zijn traject richting vast werk. Zijn inspanningen in de afgelopen periode hebben er toe geleid dat hij nu een jaarcontract heeft bij een schoonmaakbedrijf. In zijn eigen woorden zei hij daarover: “Dat geeft mij weer toekomst”.

Foto: Roderik Rotting