Rijk, Regio Groningen-Assen en bedrijfsleven samen aan de slag voor goede bereikbaarheid

Met de ondertekening van de bereikbaarheidsverklaring Groningen-Assen  hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de decentrale overheden en het bedrijfsleven in de regio Groningen-Assen vandaag het startsein gegeven voor de uitvoering van maatregelen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Het Rijk trekt hiervoor 8,6 miljoen euro uit. Dit bedrag komt bovenop de 14,7 miljoen euro die de regio zelf investeert.

De inzet is erop gericht de steden Groningen en Assen goed bereikbaar te houden bij de uitvoering van grote infrastructurele projecten, zoals de ombouw van de Zuidelijke Ringweg vanaf 2015. Ook worden er maatregelen genomen om de groeiende vraag naar de trein en de bus op te vangen. Het gaat onder andere om het integraal aanbieden van reizigersinformatie, het zorgen voor een samenhangend netwerk van P+R locaties, verkeersmanagement en de toepassing van intelligente transportsystemen.

Als onderdeel van het werkbezoek heeft minister Schultz vandaag een nieuw oplaadpunt voor e-bikes en e-scooters in Groningen onthuld. Met de voorzieningen voor e-bikes en e-scooters wil de regio stimuleren dat minder mensen tijdens de spits met de auto naar het werk gaan.

Beter Benutten

Groningen is een van de tien regio’s waar gewerkt wordt aan betere benutting van bestaande infrastructuur en maakt onderdeel uit van het landelijke programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijk, regio en bedrijfsleven zetten zich bij Beter Benutten in voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien.

Voor meer informatie en bijzondere projecten van Beter Benutten zie ook de Beter Benutten-krant