Weekers content met instemming glastuinbouwsector voor strategie behoud verlaagd energietarief

Staatssecretaris Weekers van Financiën is content met de instemming van de glastuinbouwsector voor de strategie om het verlaagde tarief voor de energiebelasting waar de glastuinbouw van profiteert in stand te houden. Dat heeft Weekers vandaag gezegd op de wereldtuinbouwtentoonstelling op de Floriade.

Begin dit jaar sloten Weekers en zijn collega-staatssecretarissen Atsma van Milieu en Bleker van Landbouw een convenant met de glastuinbouw, waarin onder andere afspraken zijn gemaakt over de uitstoot van CO2. Het systeem, waartoe de sector zelf het initiatief heeft genomen, blijkt echter niet 'Brusselproof', waardoor het verlaagde tarief in gevaar zou kunnen komen. Om dat tarief toch te kunnen handhaven, vraagt Weekers nu aan Europa om het huidige systeem nog 2 jaar te mogen verlengen, opdat de sector en de overheid tezamen de tijd hebben een nieuw systeem te ontwikkelen dat wel ‘Brusselproof’ is.De glastuinbouwsector stelde zich vandaag op achter deze strategie.