Minister Rosenthal geeft gastcollege aan Haagse Hogeschool

Minister Rosenthal gaf 17 september een gastcollege aan studenten van de Haagse Hogeschool. Voor zo’n 300 Nederlandse en internationale studenten ging de minister in op de drie pijlers van het Nederlandse buitenland beleid: veiligheid, vrijheid en welvaart. 

Hij haakte in op actuele thema’s zoals cybersecurity, internetvrijheid en de toenemende schaarste aan grondstoffen. De studenten kregen uitgebreid de gelegenheid om met de minister van gedachten te wisselen. Er kwamen veel vragen over het vredesproces in het Midden-Oosten, de vrijheid van meningsuiting op internet en cybersecurity, maar ook over migratiestromen en de situatie in Syrië.

Vredesweek
Het gastcollege maakte deel uit van een reeks van activiteiten op de Haagse Hogeschool rond de Vredesweek van 15 tot en met 23 september. Op de vraag wat studenten uit de Vredesweek zouden moeten oppikken, antwoordde de minister: 'Vrede betekent dat mensen, wanneer ze met elkaar van mening verschillen, ze dat proberen op te lossen. Niet met geweld, maar door elkaar te overtuigen.'