Prijs voor beste scriptie over wonen, bouwen of integratie

De nieuwe jaarlijkse WoON-scriptieprijs stimuleert het gebruik van de gegevens uit het WoonOnderzoek Nederland (WoON) en zorgt er tevens voor dat waardevol wetenschappelijk onderzoek gemakkelijker zijn weg vindt naar beleidsmakers. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voert WoON elke vier jaar uit en het onderzoek levert een schat aan informatie op over woonsituaties en -wensen in Nederland.

De WoON-scriptieprijs is in het leven geroepen door het directoraat Wonen, Bouwen en Integratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De schrijver van de Masterscriptie die aan de voorwaarden voldoet en door de jury als beste beoordeeld wordt, wint 2500 euro. De nummers twee en drie ontvangen respectievelijk 1000 en 500 euro. De winnaars mogen hun scriptie presenteren aan de beleidsmakers van het ministerie.

Om mee te dingen naar de prijzen moet de scriptie tussen 1 november 2011 en 31 oktober 2012 door de universiteit beoordeeld zijn. Studenten kunnen hun scriptie tot en met 15 november 2012 mailen naar postbus.wooninfo@minbzk.nl. Zie voor meer informatie en de overige voorwaarden de flyer.