Minister Opstelten ontvangt eerste Security Awareness Training

Minister Opstelten bezocht op maandag 8 oktober tijdens de officiële aftrap van de Week van de Veiligheid het logistieke dienstverleningsbedrijf Wesseling Logistics in Sassenheim. De minister kreeg daar samen met voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland van voorzitter Alexander Sakkers van Transport en Logistiek Nederland (TLN) het eerste exemplaar van de Security Awareness Training.

Deze bewustwordingstraining voor chauffeurs en andere logistieke dienstverleners is ontwikkeld door de Taskforce Criminaliteit Tegen Bedrijven. Minister Opstelten reikte tijdens de bijeenkomst ook de vijf gouden preventietips uit aan ondernemer Wesseling.

Tijdens de Week van de Veiligheid worden ondernemers en hun personeel met allerlei activiteiten bewust gemaakt van de mogelijkheden die zij zelf hebben om de veiligheid in hun zaak te vergroten. Er zijn door het hele land workshops, trainingen en themabijeenkomsten.

Overheid en bedrijfsleven trekken gezamenlijk op in de strijd tegen criminelen en tegen crimineel gedrag. Dit komt tot uiting in het vorig jaar verschenen Actieplan Criminaliteit Tegen bedrijven. Dit plan bundelt de krachten van verschillende publieke en private partijen, om samen een vuist te maken tegen misdaad en misdadigers.