KHN en Teeven lanceren app Veilige Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op 10 oktober met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie de app Veilige Horeca, gelanceerd. Deze unieke tool is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en helpt horecaondernemers de veiligheid in hun zaak te vergroten. De app heeft betrekking op de thema's Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel. Gebruikers van de app kunnen per thema een checklist doen en krijgen daarna hierover tips en adviezen die ze naar zichzelf kunnen mailen. Ondernemers worden op deze manier nog bewuster van de veiligheidsrisico's in hun horecabedrijf. De lancering van de app vindt plaats in de Week van de Veiligheid.

Onmisbaar hulpmiddel

Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: "De emotionele en financiële gevolgen van criminaliteit zijn voor ondernemer, medewerkers en gasten enorm. Daarom investeert KHN samen met de overheid in advies, maatregelen en campagnes om criminaliteit in de horeca terug te dringen. Stilstaan bij veiligheid betekent dat je voor jezelf in kaart brengt watje aldoet en wat je misschien nog moet doen. Daarbij is de app Veilige Horeca een modern en handig hulpmiddel."

Staatssecretaris Teeven: "Deze app lijkt me een onmisbaar attribuut voor elke horecaondernemer. Kortom: zet hem in uw telefoon. Zo heeft u dit belangrijke hulpmiddel altijd snel bij de hand!"

Via www.veiligehoreca.nl kunt u de app op uw smartphone of tablet zetten.

Week van de Veiligheid: 8 t/m 14 oktober 2012

Elk jaar wordt  in week 41 de nationale Week van de Veiligheid gehouden (dit jaar van 8 tot en met 14 oktober). Doel van de week is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid. Met de donkere wintermaanden voor de deur is week 41 daarvoor het aangewezen moment. De ervaring leert dat juist in de wintermaanden de criminaliteit -en het overvalgeweld in het bijzonder- stijgt.
Branche- en koepelorganisaties in tal van sectoren en gemeenten organiseren in de Week van de Veiligheid een breed scala aan activiteiten om ondernemers en werknemers te stimuleren met het thema veiligheid aan de slag te gaan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ondersteunt het initiatief en introduceert nieuwe campagnes om jong en oud op het belang van preventie te wijzen. De site www.deweekvandeveiligheid.nl biedt een overzicht van alle activiteiten.