Zuiderwijk leidt modernisering dienstverlening ondernemers

Claudia Zuiderwijk-Jacobs wordt verantwoordelijk voor het nieuwe loket waar ondernemers al hun overheidszaken kunnen regelen. Per 1 november 2012 leidt zij de fusie van de huidige Kamers van Koophandel en Syntens tot één nieuwe organisatie die op 1 januari 2014 van start moet gaan.

Digitaal Ondernemersplein

De huidige twaalf regionale KvK’s worden ondergebracht in één organisatie. Ook Syntens – een organisatie die innovatie in het MKB stimuleert – gaat hier in op. Naast een digitaal Ondernemersplein komt er ook een aantal fysieke loketten verspreid door Nederland.

Moderne dienstverlening voor ondernemers

Met de komst van de nieuwe organisatie wordt de dienstverlening aan ondernemers gemoderniseerd. Ondernemers krijgen straks via het Ondernemersplein op één centraal punt alle overheidsinformatie en ondersteuning die nodig is om te ondernemen, innoveren en internationaal zaken te doen. Hierbij zal onder meer nauw samengewerkt worden met Agentschap NL.

Zuiderwijk vervulde de afgelopen jaren verschillende directiefuncties, onder andere bij Pink Roccade, Prorail en de Tergooiziekenhuizen Hilversum.