Kandidaat-bewindvoerder Wereldbank

De Rijksministerraad heeft ingestemd met de kandidatuur van de heer drs. F. (Frank) Heemskerk voor de functie van bewindvoerder bij de Wereldbank. De voordracht is gedaan door minister De Jager van Financiën, minister Rosenthal en staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken.

Minister De Jager ziet in Heemskerk een uitstekende bewindvoerder: 'Ik ken Heemskerk als iemand met een brede interesse en ervaring in het bedrijfsleven, politiek en de bancaire sector. Dit maakt hem zeer geschikt om Nederland te vertegenwoordigen bij de Wereldbank.'

Heemskerk zal 1 april 2013 beginnen met zijn werkzaamheden in Washington. Hij wordt de opvolger van de heer Treffers.

Op dit moment maakt Frank Heemskerk (1969) deel uit van de Raad van Bestuur van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Daarvoor was hij staatssecretaris van Economische Zaken en Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ook was hij werkzaam bij ABN AMRO.