Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum wint de Sociale Innovatieprijs 2012

Bij de prijsuitreiking van de Sociale Innovatieprijs 2012 heeft de jury bekend gemaakt dat de prijs gewonnen is door het Nationaal Kinderoncologisch Centrum.

De jury roemt het initiatief vanwege de goede samenwerking: ‘‘In dit samenwerkingsverband tussen de patiënten en hun ouders én de professionals heeft het patiëntenbelang het gewonnen van het belang van het zorgsysteem ‘

De prijs werd namens minister Schippers uitgereikt door Directeur-Generaal Paul Huijts. ‘Ik hoop dat de Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC) een inspiratie is voor iedereen die het leven van patiënten wil verbeteren. Dat anderen hun goede ideeën ook in de praktijk durven brengen. Dat vraagt moed en lef, want je moet soms tegen de stroom in.’

Sociale Innovatie

Sociale innovatie betekent het beter en efficiënter gebruik maken van bestaande middelen en mensen. Om goede ideeën op het gebied van sociale innovatie te belonen heeft het ministerie van VWS, in samenwerking met verschillende bedrijven en organisaties, voor de derde keer de Sociale Innovatieprijs uitgereikt. Er zijn 48 inzendingen ontvangen, hiervan zijn door de jury onder leiding van professor Wil Foppen 5 inzendingen genomineerd. Uit deze genomineerden is vandaag de winnaar bekend gemaakt.

Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum

Het NKOC is het samenwerkingsverband van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION). Samen streven zij naar concentratie van de zorg voor kinderen met kanker om zo tot betere genezingskansen en minder sterfte door bijwerkingen te komen. Het NKOC zal in 2015 haar deuren openen onder de naam Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.