Benoeming directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu

De ministerraad heeft besloten de heer drs. C.B.F. (Chris) Kuijpers voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De voordracht wordt gedaan door minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De benoeming gaat in op 1 december 2012.

De heer Kuijpers (52) is sinds 2011 directeur-generaal Ruimte en Water. Daarvoor was hij onder andere directeur-generaal Ruimte en directeur bij het toenmalig ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM). Hij studeerde geografie/planologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. De heer Kuipers is de opvolger van dr. B. (Bernard) Ter Haar, die directeur-generaal is geworden bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In verband met het vertrek van de heer Kuipers is Henk Ovink per 1 december 2012 aangesteld als waarnemend directeur-generaal Ruimte en Water. Voor de uiteindelijke vervulling van deze functie wordt een sollicitatieprocedure gestart. De heer Ovink is in 2007 bij het ministerie van VROM begonnen als directeur Visie, Ontwerp en Strategie en is nu directeur Ruimtelijke Ontwikkeling bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Ruimte en Water. Daarvoor was hij werkzaam bij de provincie Zuid-Holland, bij ingenieurs- en adviesbureau Royal Haskoning en hij was medeoprichter van architectenbureau Bureau Kroner in Den Haag.

De benoeming van de heer Kuipers is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.