Kamp: 'Windmolens dichtbij kust reële optie'

De ambitie om in 2020 zestien procent duurzame energie te realiseren is dusdanig fors dat goed gekeken moeten worden naar alle vormen van duurzame energie. Daarbij zijn windmolens in de buurt van de kust een hele reële optie. Dat schreef minister Kamp woensdag 16 januari 2013 in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de behandeling van de begroting van Economische Zaken.

Foto: Roel Rozenburg - De woordvoerders Economische Zaken tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer. Uiterst links minister Kamp.

Aandeel duurzame energie verhogen

'Meer duurzame energie is in ieders belang. Ik wil het aandeel duurzame energie op een zo goedkoop mogelijke manier verhogen,' aldus minister Kamp. 'Windmolens dicht bij de kust zijn goedkoper dan verder op zee. Daarom onderzoeken we of het plaatsen van windmolens dichter bij de kust op een verantwoorde manier mogelijk is.'

Onderzoek verlagen kosten wind op zee

Wind op zee is nu nog een van de duurste manieren om duurzame energie op te wekken. Naast onderzoek naar het plaatsen van windmolens dichter bij de kust onderzoekt het ministerie van EZ samen met het bedrijfsleven hoe de kosten van wind op zee kunnen worden verlaagd.