Minister Schippers leest voor op (V)SO De Piramide

Vandaag heeft minister Schippers voorgelezen op de Piramide, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Den Haag. Dit deed ze in het kader van de nationale voorleesdagen. De Piramide is een school voor kinderen met een lichamelijke beperking en/of een langdurig ziektebeeld. De leerlingen van groep 7 en 8 hadden, als oefening uit het taalboek, een officiële brief naar het ministerie gestuurd. Tot hun grote verbazing zei de minister 'ja' op hun uitnodiging.

De minister las voor uit het boek ‘Kampioen’ van Corien Oranje. Het boek is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over een jongetje dat op 11 jarige leeftijd zijn been verliest en nu één van de beste zwemmers van Nederland is. Na afloop mochten de kinderen alles vragen wat ze maar wilden weten. Veel vragen gingen over sport en dan de Paralympische Spelen in het bijzonder. Anderen grepen de kans om ook wat persoonlijke vragen te stellen.

Moniek wilde bijvoorbeeld weten of de minister zelf ook aan sport doet. ‘Veel te weinig!’ antwoordde ze. ‘Toen ik nog op school zat deed ik elke dag aan sport, maar sinds ik minister ben is het een stuk minder. Ik heb nu een roeimachine en een trimfiets op zolder.’

Mohammed vroeg wat ze nou eigenlijk zo leuk vindt aan haar baan. ‘Nou, dit soort dingen bijvoorbeeld. Dat ik hier vandaag bij jullie ben en te weten kom wat jullie bezighoudt. Ik ga ook vaak kijken in ziekenhuizen of bij apotheken. Dat wordt wel steeds moeilijker, omdat dat mensen me dan herkennen. Dan is stiekem meekijken er natuurlijk niet meer bij.’

Voor meer informatie over de voorleesdagen: http://www.nationalevoorleesdagen.nl/