‘Nog 100 nachtjes slapen’

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) las vanmorgen voor op Peuterspeelzaal 2Piraten in Den Haag. Aan een groep enthousiaste peuters werd door hem het prentenboek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ voorgelezen.  Hij deed dit in het kader van het Nationale Voorleesontbijt, de start van de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Prentenboek van het Jaar 2013

Het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van auteur en illustrator Milja Praagman is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2013. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 verschenen.  

Nationale Voorleesdagen

Vanmorgen ging met het Nationale Voorleesontbijt de tiende editie van De Nationale Voorleesdagen van start. Basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven organiseren  ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden. De Voorleesdagen duren nog tot en met 2 februari. Het jaar 2013 is zelfs tot het ‘Jaar van het Voorlezen ‘ uitgeroepen, omdat allerlei (voor)leesinitiatieven dit jaar een jubileum vieren. Het hele jaar door wordt er van alles georganiseerd rondom voorlezen en iedereen kan meedoen.

Voor meer informatie: http://www.nationalevoorleesdagen.nl