Ministerraad 15 februari 2013

Video van het statement van minister-president Rutte na de ministerraadvergadering van 15 februari 2013. De externe link: volledige persconferentie van de ministerraad is te zien op het YouTube-kanaal van de Rijksoverheid.

RUTTE:
Dan, we hebben ook gesproken over bereikte akkoord voor de woningmarkt. De plannen wijken deels af van de afspraken uit het regeerakkoord, ze zijn daarmee wel in lijn. Ze doen recht aan wat dit kabinet voor ogen heeft, namelijk duidelijkheid creëren voor de woningmarkt. En ik heb al vaker gezegd dat we ons ervan bewust zijn van het feit dat we twee coalitiepartijen met een meerderheid in de Tweede Kamer maar niet in de Eerste Kamer.

We zoeken dus de samenwerking binnen en buiten de politieke arena op alle mogelijke onderwerpen op. We luisteren naar de verschillende opvattingen en proberen daaraan recht te doen in onze uiteindelijke voorstellen. En natuurlijk is dat niet altijd eenvoudig, het is ook niet altijd voor iedereen zichtbaar. Er zal af en toe een camera draaien voor een dichte deur waar rook onderdoor komt, maar er gebeurt intussen wel heel veel.

En dat de inspanningen ook tot resultaat leiden is deze week gebleken. Het woonakkoord is er een voorbeeld van. En het kabinet zal ook op andere terreinen de hand uitreiken naar maatschappelijke organisaties en andere politieke partijen. Op die manier nemen we de maatregelen die nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te brengen, om de Nederlandse economie verder te hervormen, en ervoor te zorgen dat Nederland klaar is voor de toekomst. En uiteindelijk mag iedereen ons aanspreken op de resultaten.