Veilig over Rijkswegen 2010 - Deel C: Detailanalyses Noord Nederland

Niels Beenker, Jeroen Boogers, Yvonne Janssen-Stans, Martijn de NIet, Patricia de Joode-Dolman ; Arcadis; Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Dienst Verkeer en Scheepvaart (RWS, DVS) Meer... Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) [Delft] : RWS, DVS, 29-05-2012

Het rapport 'Veilig over Rijkswegen' bestaat uit vier delen:

  • Deel A 'Verkeersveiligheid landelijk in beeld' geeft de kerncijfers ten aanzien van verkeersveiligheid voor het hele Rijkswegennet en de te behalen  verkeersveiligheidsdoelstellingen weer. Ook wordt gerapporteerd wat de ontwikkeling is in het aantal verkeersdoden en ernstige verkeersgewonden in 2010 ten opzichte van het jaargemiddelde 2001-2003 (deze periode wordt gebruikt voor de nationale doelstelling).
  • Deel B 'Benchmark verkeersveiligheid Regionale Dienst' bevat de verkeersveiligheidspositie per Regionale Dienst.
  • Deel C 'Detailanalyse Regionale Dienst' geeft per dienst een nadere analyse van relatief onveilige locaties. Mede op basis van Deel B, wordt een analyse en inspectie ter plaatse uitgevoerd, waarna een maatregel wordt voorgesteld. De maatregelen zijn voorzien van kosten- en effecteninschatting.
  • In deel 'Evaluatie maatregelen' wordt kennis op het gebied van kosteneffectiviteit doorontwikkeld. Hierdoor wordt meer grip verkregen op de best toe te passen maatregelen.