Rutte bezoekt Beste Praktijkopleiders 2012

Minister-president Rutte brengt woensdag 20 maart een bezoek aan twee genomineerden voor de verkiezing van ‘Beste Praktijkopleider 2012’. Samen met de verkiezing van het ‘Beste Leerbedrijf’ is deze jaarlijkse prijs bedoeld om het belang van voldoende en goede leerbedrijven en praktijkopleiders onder de aandacht te brengen.

Nederland telt ruim 223.000 erkende leerbedrijven. Elk jaar worden hier ruim 400.000 mbo-leerlingen opgeleid tot vakman of -vrouw. Door de economische situatie staat het aantal stageplekken en banen voor starters onder druk. Tegelijkertijd dreigen in sommige sectoren grote tekorten aan technisch personeel. Juist daarom is het belangrijk dat scholen en bedrijven regionaal de handen ineen slaan, om er zo voor te zorgen dat jonge mensen na hun opleiding aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Het kabinet ondersteunt dit met initiatieven als het Techniekpact. Het doel daarvan is om via samenwerking tussen bedrijven, scholen en overheid zowel de jeugdwerkloosheid als het tekort aan technisch personeel aan te pakken.

Woensdagochtend bezoekt minister-president Rutte Eric Dekkers, hoofd van de afdeling Bedrijfsopleiding bij VDL ETG Eindhoven B.V. Hij is voorgedragen als Beste Praktijkopleider vanwege zijn grote mate van praktische en theoretische vakkennis die hij bevlogen weet over te brengen op zijn leerlingen.

In de middag bezoekt minister-president Rutte Cosmo Hairstyling in Utrecht Vredenburg. Hier werkt salonmanager Kathy Uding. Zij is voorgedragen als Beste Praktijkopleider vanwege haar grote betrokkenheid bij haar leerlingen en haar duidelijke visie op het overbrengen van kennis en vaardigheden.

De verkiezing voor het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider van Nederland wordt georganiseerd door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De bekendmaking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2012 is op maandag 8 april in Rotterdam.