600 extra banen voor Limburg

Winkelketen Action gaan in het Limburgse Echt-Susteren een nieuw distributiecentrum bouwen. De bouw levert direct 230 banen op. Naar verwachting neemt de extra werkgelegenheid de komende 2 jaar toe naar 600 banen.

Nederland aantrekkelijk om te investeren

Action verkiest Limburg boven mogelijke locaties in België en Duitsland. "Dit laat zien dat Nederland een aantrekkelijk land is om in te investeren", aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ). "Dit levert inkomsten en banen op in Nederland. Dat kunnen we in deze moeilijke economische tijden goed gebruiken".

Netherlands Foreign Investment Agency

Er is door verschillende overheden actief gelobbyd om het distributiecentrum naar Limburg te krijgen. Namens het ministerie van Economische Zaken is de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) betrokken geweest. De NFIA trekt buitenlandse bedrijven naar Nederland door onder meer voorlichting te geven over steun die de overheid kan geven aan buitenlandse investeerders.

Nieuw distributiecentrum

Winkelketen Action is van oorsprong een Nederlands bedrijf en inmiddels in Brits eigendom. De eerste Actionwinkel werd in 1993 geopend in Enkhuizen. Inmiddels heeft het bedrijf 340 filialen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Met name in de laatste 2 landen groeit het bedrijf sterk, daar worden iedere week 2 nieuwe winkels geopend. Al deze winkels zullen worden bevoorraad door het nieuwe distributiecentrum in Limburg.