Heinz zorgt voor 200 banen in Nijmegen

 Het nieuwe Europese onderzoekscentrum van Heinz in Nijmegen is goed nieuws voor de Nederlandse economie. Dat het Amerikaanse bedrijf Nijmegen heeft gekozen om dit centrum te bouwen is volgens minister Kamp van Economische Zaken iets om trots op te zijn. Het onderzoekscentrum werd donderdag 18 april 2013 geopend.

Samenwerking met kennisinstellingen

Heinz gaat met kennisinstellingen en andere bedrijven in de regio samenwerken om nieuwe voedingsconcepten te ontwikkelen of voeding verder te verbeteren. Hierdoor profiteren andere bedrijven, universiteiten en ondernemers uit het MKB van de kennis die er wordt opgedaan. 'Het centrum, waar nu 160 en later 200 onderzoekers en ontwikkelaars gaan werken, is een aanwinst voor de regio en voor Nederland. Het zorgt niet alleen voor werkgelegenheid maar ook voor tal van spin offs met andere bedrijven,' aldus de minister bij de opening.

Grootste onderzoekscentrum

De vestiging in Nijmegen is Heinz’ grootste onderzoekscentrum buiten de Verenigde Staten en staat in het hart van de Nederlandse 'Food & Health Valley'. De regio staat bekend als Europees kenniscentrum op het gebied van voeding en gezondheid. Met een omzet van bijna 11 miljard euro en 32000 werknemers behoort Heinz tot de tien grootste voedingsbedrijven ter wereld. Europa is goed voor een derde van de omzet van het concern.