Rutte bij Nieuwspoortlezing Van Rompuy

Minister-president Rutte is dinsdag 23 april 2013 aanwezig bij het galadiner van de Stichting Instandhouding Nieuwspoort in de Ridderzaal. Voorzitter van de Europese Raad, de heer Van Rompuy, houdt hier de jaarlijkse Nieuwspoortlezing. Minister-president Rutte zal hem introduceren.

De Stichting Instandhouding Nieuwspoort organiseert ieder jaar een diner voor de Vrienden van Nieuwspoort. De 200 Vrienden van Nieuwspoort zijn bestuurders van bedrijven en maatschappelijke organisaties die opkomen voor het bestaan van Nieuwspoort op langere termijn.

Voorafgaand aan het Nieuwspoort Diner is een ontmoeting gepland tussen minister-president Rutte en de heer Van Rompuy. Hier spreken zij in aanloop naar de Europese Raad van 22 mei ondermeer over het Europees energiebeleid, de bestrijding van belastingfraude en -ontwijking en de versterking van de Economische Monetaire Unie.