Defensie schittert op P.C Hooftstraat in Amsterdam

Ceremoniële tenues van het Ministerie van Defensie sieren sinds gisteren de etalage van de Herenmodezaak Oger aan de P.C Hooftstraat in Amsterdam. Zo kan het winkelend publiek alvast wat opsnuiven van het ceremonieel van de krijgsmacht dat ook tijdens de troonswisseling in de hoofdstad valt te zien.

Achter het glas van de 30 meter opvallend bordeauxrode pui staan etalagepoppen gehuld in onder meer het voormalig groot tenue officieren van de Koninklijke Luchtmacht, het ceremonieel tenue van Infanterie Regiment Johan Willem Friso, daterend uit de jaren '60 en het ceremonieel tenue van de Garde Fusiliers van net na de Tweede Wereldoorlog.

Indrukwekkend

Oger houdt van het ceremonieel kostuum dat volgens de modedeskundige rijkdom uitstraalt. Iets dat Oger graag in zijn etalage toont. Het bedrijf werkt vanuit de visie om de man op een Latijnse manier mooier te maken. Dat is volgens het bedrijf bij uitstek terug te vinden in deze tenues. “Uitstraling maakt indrukwekkend.”

Oger zegt trots te zijn deze kostuums te kunnen tonen dankzij de goede relatie met het Ministerie van Defensie. De modeontwerper gebruikt sinds 2009 badges en symbolen van de krijgsmacht in de kledinglijnen Dutch Forces en Dutch Regimental. De op de krijgsmacht geïnspireerde kleding vormt een hommage aan de militaire traditie van de Krijgsmacht. 

Majoor Bob Kos van de rekwisietencommissie van de landmacht, geassisteerd door het kledingbedrijf van Defensie, richtte de etalage van Oger in.