Minister Ploumen en Ben Woldring lanceren Wens WereldWijd

Minister Lilianne Ploumen heeft samen met Ben Woldring van het Nationaal Comité Inhuldiging en directeur Pim van der Feltz van Google Benelux de aftrap gegeven van 'Wens Wereldwijd'. Op deze website kunnen Nederlanders in het buitenland hun gelukswensen aan het Koningspaar overbrengen op een speciale kaart van Google Maps. Minister Ploumen opende de website met het plaatsen van haar wens: 'Een succesvol koningschap voor een mooi Nederland in de wereld!'

Foto: BZ/Aad Meijer

Het Nationaal Comité Inhuldiging, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Google Nederland werken samen om alle Nederlanders in het buitenland te betrekken bij de festiviteiten rondom de troonswisseling op 30 april. Met twee multimediale initiatieven willen zij zoveel mogelijk van de 750.000 Nederlanders in het buitenland betrekken bij 30 april: Wens Wereldwijd en een Google+ Hangout.

Wens WereldWijd

Via www.wenswereldwijd.nl kunnen Nederlanders in het buitenland hun gelukswensen aan het Koningspaar overbrengen op een speciale kaart van Google Maps. De wens kan een foto zijn of tekst (maximaal 140 tekens). Niet-Nederlanders die een band hebben met Nederland kunnen via de Engelstalige versie een wens posten: www.wishesworldwide.com.

Google+ Hangout

Op 30 april verzorgt Google samen met een aantal Nederlandse ambassades een Google+ Hangout. Die is te bekijken op www.mijndroomvooronsland.nl en via YouTube, maar ook op 13 grote schermen in het land die door KPN zijn geplaatst. Via de Hangout kunnen de Nederlanders in het buitenland zien hoe in hun land feestgevierd wordt. En andersom kunnen de feestvierders in eigen land zien hoe de festiviteiten rond de inhuldiging zijn op de ambassades.