Benoeming directeur Centraal Planbureau

Mevrouw drs. L.B.J. (Laura) van Geest wordt directeur Centraal Planbureau bij het ministerie van Economische Zaken. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Kamp van Economische Zaken. De benoeming gaat in op 1 augustus 2013.

Laura van Geest (1962) is momenteel directeur-generaal Rijksbegroting en loco secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. In die hoedanigheid is zij eerste adviseur van de minister van Financiën op financieel-economisch en budgettair terrein. Van Geest begon haar loopbaan in 1990 bij het ministerie van Financiën, directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen. Daarna was zij werkzaam bij het Nederlandse bewindvoerderskantoor van het Internationaal Monetair fonds in Washington DC (1995-1998), om vervolgens weer terug te keren bij het ministerie van Financiën. De laatste tien jaar was Van Geest bij Financiën achtereenvolgens directeur Algemene Financiële Economische Politiek (2003-2005), thesaurier-generaal (2006-2007) en directeur-generaal Rijksbegroting (2008-heden).

Van Geest heeft algemene economie en bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Zij volgt Coen Teulings op die sinds 1 mei 2006 directeur Centraal Planbureau is en deze functie per 1 mei 2013 zal verlaten.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor werving en selectie van de ABD-Topmanagementgroep.