Meer dan 130 Europese projecten zetten hun deuren open

Met Europees geld worden in ons land zeer verschillende projecten uitgevoerd. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de economie en de concurrentiepositie van Nederland. Op 10, 11 en 12 mei 2013 zetten ruim 130 projecten door het hele land hun deuren open. De projecten werken aan innovatie, regionale ontwikkeling en grensoverschrijdende samenwerking. Kom kijken, Europa is dichterbij dan je denkt!

Europa om de hoek Kijkdagen

Veel van de projecten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek. De Europa om de hoek Kijkdagen zijn dan ook een unieke kans om te zien waar Europees geld aan wordt besteed. Kom bijvoorbeeld naar Maximus Brouwerij in de Meern. Zij brouwen met stoom ambachtelijke bieren. Of naar “Implants for Life” in Boxmeer. Zij ontwikkelen een innovatieve heupprothese die levenslang meegaat. En in Leeuwarden kunnen bezoekers kennismaken met serious gaming. Alle projecten van GameAcademy worden getoond en daarnaast is er genoeg om zelf te proberen. Zo wordt er samen met de bezoekers een mini film gemaakt.

Unieke kans

Dit is slechts een greep uit de meer dan 130 projecten. Veel projecten zijn exclusief open tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen en organiseren een speciaal programma. Soms is vooraf aanmelden nodig. De toegang is meestal gratis of er wordt (flinke) korting gegeven op de toegangsprijs. Voor meer informatie over het programma, de openingstijden en de deelnemende projecten:  www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Volg ons via social media

Via Twitter (@europaomdehoek) en Facebook ’Europaomdehoek’ blijft u op de hoogte van nieuw aangemelde projecten, activiteiten en openingstijden van deelnemende projecten. Op ons Youtubekanaal ‘Europa om de hoek’ vindt u een collectie video’s van deelnemende projecten.

Europese Unie

De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien waar Europees geld aan wordt besteed. De deelnemende projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking.
De organisatie van de Europa om de hoek Kijkdagen is in handen van de 4 regionale EFRO-programma’s, Interreg Duitsland-Nederland en Twee Zeeën, Europees Visserijfonds, Plattelandsontwikkelingsprogramma, de ministeries van IenM en EZ en de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland.