Ploumen en Rabo Development helpen Ugandese boeren aan krediet

Rabo Development, de tak van Rabobank Group die participeert in partnerbanken in ontwikkelingslanden, en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gaan de Ugandese DFCU bank helpen met het verstrekken van leningen aan kleine boeren en aan de lokale agribusiness. Daartoe tekende minister Ploumen maandag een overeenkomst met Rabobank en DFCU.

‘Landbouw is de belangrijkste banenmotor van Uganda. Vooral veel vrouwen verdienen er hun brood in. Veel kleine boeren werken echter nog met verouderde technieken waardoor de oogst en het inkomen van de boerin beperkt blijven. Om betere zaden, machines en irrigatie te kunnen gaan gebruiken hebben ze leningen nodig. Samen met Rabobank en DFCU gaan we daarvoor zorgen’, aldus Ploumen.

In april 2013 kocht Rabo Development voor 21 miljoen euro 27,5 % van de aandelen van DFCU. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rabobank gaan DFCU ondersteunen met kennis, expertise en contacten voor de ontwikkeling van de akkerbouw en veeteelt in Uganda met afzet in het land zelf en in de oost-Afrika regio.

Minister Ploumen tekende vandaag een overeenkomst met Rabo Development en de DFCU Bank

Minister Ploumen tekende vandaag een overeenkomst met Rabo Development en de DFCU Bank