Nieuw belastingverdrag met China ondertekend

Op vrijdag 31 mei 2013 heeft staatssecretaris Weekers van Financiën samen met de heer Wang Li, deputy commissioner of the State Administration of Taxation van de Volksrepubliek China, in Bejing het nieuwe belastingverdrag met China ondertekend.

Staatssecretaris Weekers van Financiën samen met de heer Wang Li, deputy commissioner of the State Administration of Taxation van de Volksrepubliek China

Het verdrag vervangt het huidige uit 1987 daterende verdrag en is op een aantal onderdelen geactualiseerd en verbeterd. Zo bevat het nieuwe verdrag een moderne bepaling over informatie-uitwisseling en wordt de mogelijkheid geboden om zogenoemd deelnemingsdividend tegen een 5% tarief aan een moedermaatschappij in het andere land uit te keren.

Staatssecretaris Weekers: “China heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling ondergaan en ik ben blij dat wij nu een modern verdrag hebben met zo’n belangrijke handelspartner. Er zijn al veel Chinese bedrijven actief in Nederland en ik hoop dat dit nieuwe verdrag een extra stimulans is voor nog meer investeringen in Nederland. Dat is goed voor werkgelegenheid.