Benoeming directeur-generaal Politie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie

De heer mr. A. (Sandor) F. Gaastra MPA wordt directeur-generaal Politie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst, in overeenstemming met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 15 juni 2013.

De heer Gaastra (1962) is momenteel directeur Bedrijfsvoering, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Politie. Daarvoor was hij tot juli 2011 directeur Politie en Veiligheidsregio’s, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Veiligheid.

De heer Gaastra studeerde rechten, specialisatie staats- en bestuursrecht, aan de Universiteit van Utrecht en volgde de Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. De heer Gaastra volgt de heer drs. H. (Dick) W.M. Schoof op die is benoemd tot Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

De benoeming van de heer Gaastra is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.