Benoeming secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken

De heer drs. M.R.P.M. (Maarten) Camps (1964) wordt secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Kamp van Economische Zaken. De benoeming gaat in op 26 augustus 2013.

Maarten Camps is momenteel directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Sinds 2002 was hij bij SZW achtereenvolgens directeur Algemene Sociaal Economische Aangelegenheden en directeur Arbeidsverhoudingen, tevens plv. directeur-generaal. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij het ministerie van Financiën, daar was hij onder meer plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek. Van 2005 tot 2007 was hij voorzitter van het Employment Committee (EMCO), het werkgelegenheidscomité van de Europese Unie.

Maarten Camps heeft economie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg en de University of Exeter. Hij volgt Chris Buijink op, die deze functie tot 1 juni 2013 heeft vervuld.

De benoeming van de heer Camps is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.