Timmermans bespreekt buitenlands beleid met Sint Maarten

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft in Philipsburg met Minister President Sarah Wescot Williams van Sint Maarten gesproken over het buitenlands beleid van het Koninkrijk.

Timmermans bezoekt Sint Maarten als minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden, met de landen Nederland, Aruba, Curacao en Sint Maarten.

Timmermans: "Het is voor alle 4 de landen een enorm voordeel dat we Caribische landen in ons Koninkrijk hebben, in een regio waar een enorme economische groei plaatsvindt met landen als Brazilie, Colombia en Panama." Eerder deze week tekenden Nederland, Aruba, Curacao en Sint Maarten een samenwerkingsovereenkomst met Venezuela.

Wescot en Timmermans bespraken de politieke ontwikkelingen in de regio, de samenwerking tussen Sint Maarten en de Franse kant van het eiland, Saint-Martin, en onderwerpen die in VN-verband specifiek relevant zijn voor Sint Maarten, zoals HIV-AIDS.

Timmermans: "Ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk behartigen de belangen van het hele Koninkrijk, dus ook die van Sint Maarten, Aruba en Curacao. Niet alleen met economsiche diplomatie, ook in bijvoorbeeld de Verenigde Naties."

Daarnaast had Timmermans ontmoetingen met gouverneur Eugene Holiday, de waarnemend voorzitter van de Staten, Romain La Ville en de voorzitter van de Commissie Koninkrijkszaken, Roy Marlin. Ook bezocht hij het Havenbedrijf van Sint Maarten.