Minister-president Rutte bezoekt Caribische Koninkrijksdelen

Minister-president Rutte brengt van 13 juli tot en met 19 juli 2013 een bezoek aan Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Hij wordt hierbij vergezeld door een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven.

Het is de eerste keer dat minister-president Rutte de Caribische Koninkrijksdelen bezoekt. De reis staat daarom in het teken van nadere kennismaking met de verschillende eilanden. Daarnaast is er aandacht voor de economische betrekkingen tussen Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk. De Caribische landen kunnen een springplank vormen voor bedrijvigheid in de wijde regio met groeiende economieën als Brazilië, Mexico, Panama en Colombia.

In de drie autonome landen Aruba, Curacao en Sint Maarten staan ontmoetingen met de gouverneur, de minister-president en een vertegenwoordiging van de Staten op het programma. Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn er ontmoetingen met de bestuurscolleges en de eilandsraden. Daarnaast is er in het programma veel aandacht voor het bedrijfsleven op de eilanden en voor nieuwe kansen voor samenwerking op economisch gebied. Het bezoek begint zaterdagavond 13 juli op Aruba. Maandag 15 juli reist de delegatie naar Curaçao. Op woensdag 17 juli vertrekt de delegatie naar Bonaire, om op donderdag 18 juli door te reizen naar Sint Maarten. Vrijdag 19 juli is de delegatie op Saba en Sint Eustatius.