Blok neemt rapport over arbeidsmarkt in krimpgebieden in ontvangst

Minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft vandaag het OESO rapport “Demographic change in the Netherlands: strategies for resilient labour markets” in ontvangst genomen. De overhandiging vond plaats op een congres over het versterken van de arbeidsmarkt en de economie in gebieden met een krimpende beroepsbevolking.

Blok: “Een vitale economie staat of valt met een goed werkende arbeidsmarkt. Want als bedrijven geen personeel kunnen vinden, trekt bedrijvigheid weg, waardoor het nog moeilijker wordt om mensen naar je regio te halen en te houden. Het is heel simpel: waar de banen zijn, daar willen de mensen wonen - en omgekeerd.”

Het rapport is gemaakt door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Opdrachtgever waren de provincies Drenthe, Zeeland, Limburg en Groningen en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het rapport bevat aanbevelingen om te komen tot een integrale aanpak – van een inzet op life long learning, via een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt, tot het stimuleren van open innovatie en het creëren van een goede leefomgeving.