Gezakte kandidaten Toets Gesproken Nederlands krijgen meer informatie

Mensen die zakken voor de Toets Gesproken Nederlands, krijgen vanaf 1 juli 2013 meer informatie zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op het opnieuw doen van deze toets.

De Toets Gesproken Nederlands is verplicht voor kandidaten voor het basisexamen inburgering in het buitenland (niveau A1) en voor kandidaten voor de inburgering in Nederland (niveau A2). Vanaf 1 juli 2013 krijgen kandidaten die gezakt zijn voor de Toets Gesproken Nederlands naast de einduitslag ook de uitslagen teruggekoppeld op de vier deelvaardigheden: woordenschat, zinsbouw, vloeiendheid en uitspraak.

Kandidaten voor het basisexamen inburgering buitenland kunnen meer informatie vinden op www.NaarNederland.nl  Kijk onder voorbereiding onder ‘Aanvullende oefentips ter voorbereiding op de TGN’.
Kandidaten voor het inburgeringsexamen in Nederland kunnen kijken voor meer informatie over het examenonderdeel Spreekvaardigheid (TGN) op www.inburgeren.nl Kijk bij oefenen met examens. Daar staat bij het voorbeeldexamen informatie over het leren voor dit examen.

Kandidaten voor het basisexamen inburgering buitenland krijgen hun einduitslagen óf nog dezelfde dag óf deze worden later toegestuurd. Uiterlijk een maand na het examen krijgt de kandidaat de informatiebrief met de deeluitslagen toegestuurd. In het najaar zullen kandidaten de einduitslag en de deeluitslagen krijgen binnen een dag tot een week.

Kandidaten voor het examenonderdeel spreekvaardigheid/TGN als onderdeel van het inburgeringsexamen in Nederland krijgen de brief met de uitslag binnen 4 weken na de examendatum.