Minister Plasterk (BZK) verhoogt subsidie Oorlogsgravenstichting structureel

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verhoogt de subsidie van de Oorlogsgravenstichting structureel met bijna 500.000 euro.

Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt tijdens een gesprek met het bestuur en de raad van toezicht van de Oorlogsgravenstichting. De subsidie gaat van ongeveer 2,6 miljoen euro naar ruim 3,1 miljoen euro. De verhoging volgt op een verzoek dat de stichting had ingediend en gaat per 2014 in.

De minister benadrukte dat hij bijzonder hecht aan het eren en herdenken van soldaten en burgers die hun leven hebben gegeven ten behoeve van de vrede en onze vrijheid. De stichting heeft mede als gevolg van toenemende kosten bij het onderhoud van de Nederlandse oorlogsgraven in Indonesië extra financiering nodig. De Oorlogsgravenstichting is zeer verheugd over deze toezegging: ‘Hiermee kan de Oorlogsgravenstichting het werk verantwoord voortzetten en het doet recht aan de ereplicht die de overheid heeft.’

De Oorlogsgravenstichting beheert 50.000 oorlogsgraven, voor het grootste deel in Nederland en Indonesië. Zij ontvangt hiervoor jaarlijks subsidie van het ministerie van BZK.