Benoeming ABD TOPConsultant

Drs. E.H. (Edmond) Wellenstein (63) wordt ABD TOPConsultant bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus 2013.

De heer Wellenstein is momenteel werkzaam als Permanent Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de OESO in Parijs. Daarvoor was hij onder andere project-directeur-generaal Internationaal Strafhof, projectleider Nationale Europa Dialoog en directeur-generaal Economie en Financiën bij het ministerie van Defensie. Wellenstein studeerde algemene economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

ABDTOPConsult is de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies.

De benoeming van de heer Wellenstein is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.