Benoeming DG Werk ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom (1959) wordt directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming gaat in op 15 september 2013.

Marcelis Boereboom is momenteel directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarvoor werkte hij als directeur Curatieve Zorg en directeur Financiële en Economische Zaken bij VWS. Van 1984 tot 1998 vervulde hij diverse functies bij het ministerie van WVC.  Marcelis Boereboom heeft Bestuurskunnde en financiële inrichting openbaar bestuur gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij volgt Maarten Camps op, die is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken.

De benoeming van de heer Boereboom is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.