Staatssecretaris Mansveld levert kleding in voor werkzoekenden

Op de Dag van de Duurzaamheid heeft vrijwilligersorganisatie Dress for succes zakken vol representatieve kleding ontvangen op het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Iedereen kon  kleren afgeven om daarmee een werkzoekende te helpen.

Ook staatssecretaris Wilma Mansveld leverde kleding in: “Dress for succes helpt sollicitanten om goed voor de dag te komen; een praktisch en duurzaam initiatief.  De eerste indruk is zó belangrijk als je op gesprek gaat voor een baan.’’

Het is financieel niet voor iedereen weggelegd om in de juiste kleding op een sollicitatiegesprek te verschijnen. Sollicitanten met een laag inkomen hebben soms onvoldoende geld om zich representatief te kleden.

Dress for succes vindt dat een krappe beurs geen belemmering mag zijn om mee te kunnen dingen naar een baan. De organisatie zorgt dat deze werkzoekenden gratis kleding krijgen die past bij de functie waarnaar zij solliciteren. De kleren die de organisatie ter beschikking stelt, ontvangt zij van particulieren of bedrijven.