Mensenrechtendag: Abuja

Op en omstreeks Mensenrechtendag organiseerde de ambassade Abuja de volgende activiteiten: 1)      Een open-air vertoning van de film Tall as the Baobab Tree, in samenwerking met de Nigeriaanse Nationale Mensenrechtencommissie, voor CD, VN-agentschappen en MR-contactpersonen van de ambassade, op zaterdag 7 december, op de residentie van de ambassadeur, met daarna een netwerkreceptie. Goed bezocht en erg gewaardeerd.

1)      Een open-air vertoning van de film Tall as the Baobab Tree, in samenwerking met de Nigeriaanse Nationale Mensenrechtencommissie, voor CD, VN-agentschappen en MR-contactpersonen van de ambassade, op zaterdag 7 december, op de residentie van de ambassadeur, met daarna een netwerkreceptie. Goed bezocht en erg gewaardeerd.

2)      Een vertoning van de film Tall as the Baobab Tree, in samenwerking met de Nationale Mensenrechtencommissie, voor een groep middelbare scholieren van scholen in en rondom Abuja, gevolgd door een QenA over mensenrechten in het algemeen en het werk van de ambassade en de Mensenrechtencommissie in het bijzonder.

3)      Opname van radiojingles (Nlse bijdrage bijgevoegd), die worden uitgezonden in de dagen voorafgaand aan MR-dag op de populaire radiozenders NigeriaInfo, Wazobia, en CoolFM. De ambassade financierde bovendien de opname die is gemaakt door Executive Secretary van de Nationale MR commissie Prof. Bem Angwe. Naast NL verzorgden ook ambassadeurs van Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Canadadese High Commissioner en Ambassadeur van de EU Delegatie. Alle westerse missies sponsorden bovendien een opname door een Nigeriaanse counterpart (o.a. de inspecteur-generaal van de politie, de voorzitter van de relevante senaatscommissie, een vertegenwoordiger van anti-trafficking organisatie NAPTIP).

4)      Financiële steun aan MR commissie voor activiteiten in de verschillende deelstaatkantoren, omdat we niet alleen wilden inzetten op Abuja.

5)      Op 10 december nam CdP samen met ambassadestaf en een groot aantal collega’s van het CD deel aan de door de Nationale Mensenrechtencommissie georganiseerde ‘Human Rights Walk’ in het centrum van Abuja.