Mensenrechtendag: Brussel

Ons evenement is te vinden op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/events/454217021366522/) en onze website: (http://belgie.nlambassade.org/agenda/2013/11/mensenrechtenavond.html)

In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens organiseert de Nederlandse Ambassade een film- en debatavond over de humanitaire crisis in Syrië. Na afloop vindt er een debat plaats tussen experts en ervaringsdeskundige Inge Vrancken, over het ‘Responsibility to Protect’ principe. Aan de hand van een actuele documentaire hopen wij u een beter beeld te kunnen geven van het conflict in Syrië.
Het programma ziet er als volgt uit:
** Openingswoord door Ambassadeur Henne Schuwer
** Vertoning documentaire: Syria Behind the Lines (53’) Syria Behind the lines is een documentaire gemaakt voor het Amerikaanse programma Frontline. In deze documentaire worden beide kanten van het Syrisch conflict belicht.  Deze confronterende documentaire probeert een evenwichtig beeld te geven van het conflict en is door verschillende media (zoals NRC) en journalisten als ‘must see’ bestempeld.
** Inleiding en debat naar aanleiding van de film met twee experts over chemische wapenvoering in relatie tot de mensenrechtenschendingen in Syrië. Dit debat staat onder leiding van Inge Vrancken. Thomas Baum (directeur Vlaams Vredesinstituut) zal een van de sprekers zijn. Nadien mogelijkheid voor vragen uit het publiek.