Mensenrechtendag: Nairobi

Op 9 december spreekt ambassadeur Joost Reintjes bij een debat over de mensenrechten in Kenia. Het debat wordt live uitgezonden op Keniaanse TV. Het panel bestaat uit met vertegenwoordigers van het parlement, de rechterlijke macht en mensenrechtenactivisten. Men spreekt over de voortgang en uitdagingen op het gebied van mensenrechten in Kenia in het licht van 50 jaar onafhankelijkheid. Ook recente ontwikkelingen die betrekking hebben op de ruimte voor media en maatschappelijk middenveld komen aan de orde.

> Op 10 december spreekt plaatsvervangend ambassadeur Marielle Geraedts bij de opening van het lokale kantoor van de Keniaanse mensenrechtencommissie in Kisumu in het westen van Kenia. Het openen van een kantoor in Kisumu is een waardevolle uitbreiding van de services van de commissie. Net als reeds bestaande regionale kantoren die met Nederlandse steun zijn geopend, zal dit kantoor mensenrechtenzaken die lokaal spelen beter kunnen oppakken en aan de orde stellen. Het betekent dat het voor mensen in de regio gemakkelijker wordt hulp te krijgen om mensenrechten gerespecteerd te zien.
> Op 10 december reikt International Commission of Jurists Kenyan Section de jaarlijkse Jurist of the Year Award uit. De Nederlandse ambassade in Nairobi is daarbij vertegenwoordigd door eerste secretaris Camilla Veerman.