Mensenrechtendag: Santo Domingo

In samenwerking met de ngo's COIN (Centro de Orientación e Investigación iNtegral - http://www.coin.org.do/) en Observatorio de Derechos Humanos worden een aantal vertoningen van de film Reportero georganiseerd, over persvrijheid in Mexico. Gezien de gevoelige mensenrechtensituatie op dit moment in de Dominicaanse Republiek is het voor de ambassade van belang om enigszins op de achtergrond te blijven en niet in een situatie geplaatst te worden waarin wij een mening moeten formuleren over de huidige stand van zaken van Haïtianen in de Dominicaanse Republiek, daarom worden de volgende activiteiten door COIN en Observatorio (en in Santiago ook de Alianza Francesa) georganiseerd, ‘met financiële steun van de Nederlandse ambassade’.

4 december – Vertoning van de film Reportero op de Colegio Dominicano de Periodistas – de vereniging van Dominicaanse journalisten. Het evenement zal worden bijgewoond door ongeveer 100 journalisten.  De film zal worden voorafgegaan door een introductie van een gastspreker (journalist) en worden afgesloten met een discussie samen met een borrel. Op het evenement zal pers aanwezig zijn en artikel en foto in de krant zijn gegarandeerd.
9 december – Vertoning van de film Reportero in Centro Cultural de BanReservas (cultureel centrum van een Dominicaanse bank) voor 70 genodigden, met name vanuit de NGO sector. De film wordt voorafgegaan door introductie van gastspreker en beëindigd  met een borrel, waarbij ruimte wordt gecreëerd om na te praten. Op het evenement zal pers aanwezig zijn en een artikel en foto in de krant zijn gegarandeerd.
10 december – Vertoning van de film Reportero in het auditorium van de Alianza Francesa in Santiago (tweede stad van DR). De film zal vertoond worden door 50 tot 100 genodigden (uitgenodigd door COIN en Alianza Francesa) gevolgd door een discussie (evt. met borrel, maar dit moeten we nog financieel rondkrijgen)