Rutte bij internationale conferentie ‘Smart EU Regulation, Better Business’

Minister-president Rutte houdt woensdag 7 mei 2014 het slotwoord op de internationale conferentie ‘Smart EU Regulation, Better Business’ op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag. De conferentie over het terugdringen van regeldruk wordt op uitnodiging van voorzitter Barroso van de Europese Commissie door het ministerie van Economische Zaken en adviescollege Actal georganiseerd.

Nederland vervult een voortrekkersrol in Europa waar het gaat om het terugdringen van de lasten van regeldruk. ‘Ik benut elke kans die ik krijg om tijdens Europese toppen aandacht te vragen voor het wegnemen van overbodige regelgeving en voor een Europa dat zich op zijn kerntaken richt’, aldus minister-president Rutte.

Naast de minister-president zullen ook minister Kamp van Economische Zaken en de voorzitter van de High Level Group on Administrative Burdens, Dr. Edmund Stoiber, een toespraak houden. Tijdens diverse workshops geven ondernemers hun visie op het slimmer inrichten van regelgeving en het terugdringen van administratieve lasten.