Bescherming tegen onbemande systemen

De Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zoeken innovatieve oplossingen ter bescherming tegen mobiele, onbemande systemen (‘onbemand vliegtuig’ of ‘drone’). Daarom start het programma Veilig door Innovatie van de NCTV een Small Business Innovation Research (SBIR) traject. Hierbij wordt het MKB gevraagd om met innovatieve oplossingen te komen.

De oplossingen waaraan worden gedacht, richten zich op het gecontroleerd overnemen van de besturing, het systeem storen of misleiden of de locatie van de bestuurder van het systeem aangeven. Echter, ieder ander onderdeel van een oplossing dat bijdraagt aan de detectie, identificatie of het gecontroleerd verwijderen van een onbemand systeem is ook welkom.

Het uitvoeren een SBIR past in het nieuwe innovatiebeleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Evenals het inzetten van andere instrumenten om samen met de markt te innoveren.

Voor meer informatie

Meld u aan voor één van de informatiebijeenkomsten op 23 of 25 juni over deze SBIR via sbir@rvo.nl. De bijeenkomst van 23 juni is in Utrecht, bij RVO (Croeselaan 15, Utrecht), van 15.00 – 18.30 uur. De bijeenkomst van 25 juni is bij HSD (Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag), van 15.00 – 18.30 uur. U kunt voor meer informatie ook terecht op Tenderned of op de website van RVO.