Ontwerpbesluit nieuwe parameters pensioenen naar beide Kamers

De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerpbesluit voor de nieuwe parameters voor de pensioenen. De parameters zijn de vastgestelde variabelen waarmee de pensioenfondsen bijvoorbeeld het te verwachten rendement op hun beleggingen kunnen berekenen. Zij vormen ook de basis voor de premies die de fondsen vaststellen. Naar verwachting zal het effect van de nieuwe parameters op de premies beperkt zijn.

Het ontwerpbesluit voor de nieuwe parameters wordt nu in de Eerste en Tweede Kamer 'voorgehangen' tot 23 september 2014. Dit betekent dat het parlement de gelegenheid krijgt om zich over de nieuwe parameters uit te spreken, voordat deze voor advies naar de Raad van State worden gezonden en vervolgens worden vastgesteld.

Het kabinet heeft de Eerste en Tweede Kamer op 21 maart jl. per brief laten weten het advies van de Commissie Parameters over te nemen. Het rapport is toen ook naar de Tweede Kamer gestuurd. De nieuwe parameters zullen naar verwachting vanaf 1 januari 2015 ingaan. De kostendekkende premies voor 2015 worden nog berekend op basis van de parameters die gelden voor 2014.