Benoeming directeur-generaal Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie

De heer drs. J.C. (Jan-Kees) Goet wordt directeur-generaal Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst, in overeenstemming met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 16 september 2014.

Jan-Kees Goet (1962) werkt vanaf 1988 binnen de Rijksdienst; bij het ministerie van Binnenlandse Zaken werkte hij bij de directie Brandweer, tot zijn overstap naar de directie Politie in 1994. In 1997 werd hij plaatsvervangend directeur Politie. Vanaf 2000 was Goet directeur Veiligheid, Informatiebeleid en Projecten. Daarna werd hij in 2002 directeur Politie tot aan zijn benoeming in 2008 als plaatsvervangend hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. In 2012 begon Goet aan zijn huidige functie als bestuursvoorzitter bij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).

Jan-Kees Goet studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij volgt Loes Mulder op die per 7 juli 2014 is benoemd tot directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst.